سنسورهای اندازهگیری قند خون به گوشیها و ساعتهای هوشمند اپل اضافه می شود
بنابر جدیدترین گزارش های منتشر شده، Steve Jobs در سال های آخر زندگی خود تیم تحقیقاتی مخفی را در کمپانی اپل تشکیل داده که تا به امروز مشغول کار بر روی یک فناوری پیچیده و پیشرفته برای اضافه شدن به گوشی ها و ساعت های هوشمند است. براساس این اطلاعات، این تیم تحقیقاتی چند سالی است که بر روی تولید یک سنسور جدید برای اندازه گیری میزان قند خون انسان فعالیت دارد.
این گزارش های جدید که به تازگی از سوی چند منبع مختلف منتشر شده است نشان می دهد که به دستور Steve Jobs در سال 2010 تیم تحقیقاتی سری در کمپانی اپل تشکیل شده است تا با مطالعه و تولید یک سنسور هوشمند، گجت های الکترونیکی نیز بتوانند میزان قند خون کاربران خود را اندازه گیری کنند و به این وسیله امکان کنترل بهتری را بر روی بیماری دیابت فراهم آورند.
در حال حاضر بیماران مبتلا به دیابت برای اندازه گیری میزان قند خون خود از دستگاهی به نام گلوکومتر استفاده می کنند. این دستگاه برای اندازه گیری میزان قند، به یک یا چند قطره از خون کاربران نیاز دارد. اگرچه این دستگاه ها ارزان قیمت محسوب می شوند اما برای انجام هر تست توسط آن ها به یک نوار آزمایش مخصوص نیاز است که قیمت بالایی دارد. میزان گلوکز یا قند خون در هر لحظه برای بیماران مبتلا به دیابت اهمیت زیادی دارد. چرا که این شناسه تعیین می کند که آیا به تزریق انسولین نیاز هست یا خیر.
اپل از سال 2010 در تلاش است که بدون استفاده از این وسایل گران قیمت و همچنین بدون نیاز به نمونه گیری از خون کاربران، میزان قند خون آن ها را اندازه گیری کند. Steve Jobs بارها اعلام کرده بود که قصد دارد ساعت هوشمندی را بسازد که میزان اکسیژن خون، ضربان قلب و همچنین قند خون کاربران را اندازه گیری و گزارش کند. پیش از معرفی نسل از اول از ساعت های هوشمند اپل با نام Apple Watch، خبرهایی منتشر شد که نشان می داد این دستگاه می تواند میزان قند خون کاربران را نیز اندازه گیری کند. اما در زمان معرفی اعلام شد که این فناوری هنوز به مرحله تجاری خود نرسیده است.
بر طبق اطلاعات در دسترس در حال حاضر بیش از 30 نفر در این تیم مشغول انجام تحقیقات هستند. علاوه بر این، محققان دیگری از کمپانی های بزرگ همچون Medtronic و DexCom با این تیم همکاری نزدیک دارند. DexCom به تازگی سنسوری را روانه بازار کرده است که می تواند بدون نیاز به نمونه خون کاربران، میزان قند خون آن ها را اندازه گیری کند. این سنسور دارای یک برنامه همراه نیز هست که با استفاده از ارتباط بلوتوث میزان قند اندازه گیری را در گوشی کاربران ثبت می کند. نقطه ضعف این سنسور نیاز به کالیبراسیون های متعدد است.
در طی سال های اخیر گوگل نیز سعی کرده است با استفاده از لنز های تماسی هوشمند، میزان قند خون کاربران را از طریق چشم آن ها اندازه گیری کند.