کدام برای گیم بهتر است؟ اسنپدراگون یا مدیاتک!
در بازار جهانی اندروید امروز هر وقت صحبت از پردازندههای موبایل (SoCs) باشد، فقط پای دو گزینه به میان می آید: چیپست اسنپدراگون و چیپست مدیاتک.
اسنپدراگون یا مدیاتک؟ البته با اینکه شرکت های گوگل و سامسونگ SoCهای داخلی خود را می سازند، اما همچنان سهم اصلی بازار در اختیار اسنپدراگون و مدیاتک است. جالب اینکه حتی گوشی های پرچمدار سامسونگ هم چیپستهایشان اسنپدراگون استفاده میکنند.
از میان این دو SoC ( پردازنده) محبوب، اسنپدراگون تا حد زیادی بر رده گوشیهای هوشمند پرچمدار تسلط دارد، در حالی که مدیاتک بیشتر در گوشیهای هوشمند میان رده و مقرون به صرفه استفاده میشود.
بنابراین، معیارهای عملکرد از هر نظر به نفع اسنپدراگون است. با این حال، هنوز هم جالب است که ببینیم این دو چیپست در هنگام قرار گرفتن در برابر یکدیگر چگونه عمل می کنند.
Snapdragon در برابر MediaTek
همانطور که در بالا گفته شد، اسنپدراگون یک پردازنده رایج در گوشیهای هوشمند پرچمدار در برندهای مختلف مانند سامسونگ، سونی، شیائومی، وان پلاس و … است. مدیاتک، با چیپستهای متنوعتر، راه خود را به گوشیهای هوشمند میان رده و مقرون به صرفه باز کرده است. گفته میشود، برخی از محبوبترین گوشیهای هوشمند موجود در بازار امروز از MediaTek استفاده میکنند.
بهترین گوشیها با پردازنده Snapdragon
در اینجا نام تعدادی از محبوبترین گوشیهای هوشمندی که از Snapdragon بهره می برند، می باشند:
- سامسونگ گلکسی اس 22 اولترا
- Samsung Galaxy Z Fold و Flip 4
- OnePlus 10 Pro
- Vivo T1
- موتورولا اج 30
بهترین گوشی ها با پردازنده مدیاتک
در اینجا تعدادی از محبوبترین گوشیهای هوشمندی که از SoC مدیاتک بهره می برند، می باشند:
- شیائومی ردمی نوت 12 پرو
- Vivo V26 Pro
- سامسونگ گلکسی M53
- OnePlus 10R
ایرادها و خوبی های اسنپدراگون یا مدیاتک
- تراشههای اسنپدراگون قدرت بهینهسازی باتری ویژه تری دارد که در نتیجه در مقایسه با همتایان مدیاتک، عمر باتری بیشتری را به همراه خود دارد.
- تراشههای اسنپدراگون در گوشیهای پرچمدار بازی هم محبوب می باشند زیرا گرمای زیادی تولید نمی نمایند. با این حال، مدیاتک در گوشیهای هوشمند گیمینگ میان رده محبوب به حساب می آید.
- مدیاتک کد منبع هسته را به اشتراک نمی گذارد، به همین دلیل اسنپدراگون معمولاً اولین انتخاب توسعه دهندگان می باشند.
- اسنپدراگون دارای پردازنده گرافیکی داخلی خود به نام Adreno است.
- تراشههای اسنپدراگون معمولاً در تستهای بنچمارک مختلف از همتایان مدیاتک خود عملکرد بهتری دارد.
- تراشههای اسنپدراگون قیمت بالاتری نسبت به مدیاتک دارد.
- در حالی که مدیاتک مدتی در میان گوشیهای مطرح نیست، جدیدترین SoC مدیاتک یعنی Dimensity 9200 این وضعیت را عوض خواهد کرد. مدیاتک دیمن سیتی 9200 با پلتفرم موبایل اسنپدراگون 8 نسل 2 رقافبت تنگاتنگی را به نمایش می گذارد.
اسنپدراگون یا مدیاتک؟
در عصر مدرن، شکل و ظاهر گوشیهای هوشمند در انتخاب آنها بسیار اهمیت دارد چون همگی تا حدودی امکانات ثابتی را برای انجام کارهای عمومی دارند، مگر این که به دنبال گوشی تخصصی برای گیم و بازی باشید. گوشیهای گیمینگ به پردازندهای احتیاج دارد که بتواند بهینه سازی یکپارچه را انجام دهد، پردازندهای که به راحتی گرم نمیشود و گرافیک یکپارچه و یکدستی دارد.
در حالی که پردازندههای مدیاتک به دلیل عملکرد بالای خود شناخته شده هستند و به عنوان گزینه عالی برای گوشیهای هوشمند بازی مطرح میشوند اما اسنپدراگون همه چیز را یک درجه بیشتر می کند. پردازندههای مدیاتک برای انجام چند کار بسیار عالی می باشند و چیپستهای میان رده تهیه می کنند؛ در نتیجه موبایل هوشمند با پردازنده مدیاتک ارزان قیمت می باشد.
از سوی دیگر، اگر بگوییم اسنپدراگون برتر از مدیاتک است، اشتباه نکرده ایم! Qualcomm Snapdragon از مدیاتک قدرتمندتر می باشد چون این پردازنده دارای GPU داخلی بهینه سازی شده است و از سوی دیگر بهینه از باتری بهره می برند که باعث عمر طولانی باتری و گرم شدن کمتر گوشی خواهد شد.
پس می توان اینطور نتیجگیری کرد که اسنپدراگون برنده این مسابقه و رقابت است. تنها مشکل اینجاست که موبایل های هوشمند اسنپدراگون کمی قیمت بالایی دارد؛ نکته ای که موقع خرید نمی توان از آن چشم پوشی کرد.